Svensk-Etiopiska Föreningen

Swedish-Ethiopian Association

Information om den nya dataskyddsförordningen (GDPR)


Den 25 maj 2018 ersätts personuppgiftslagen PuL av EU:s Allmänna dataskyddsförordning (GDPR, General Data Protection Regulation) Införandet av GDPR innebär ett stärkt skydd för enskildas personliga integritet och ställer hårdare krav på hur personuppgifter får behandlas.

Som föreningar i allmänhet har även Svensk-Etiopiska Föreningen ett aktuellt register över föreningens medlemmar. I registret hanteras namn, adress och förekommande fall e-postadress. Personnummer eller andra specifika uppgifter är inte registrerade. Uppgifterna används endast för föreningens administration av medlemsavgifter, möteskallelser etc. Medlemsuppgifterna lämnas inte ut till någon extern part förutom till vårt tryckeri när medlemsbladet ska distribueras. Tryckeriet raderar rutinmässig adresserna efter varje utskick. I samband med varje årsskifte gallras föregående års medlemsregister på inaktuella uppgifter.

Som medlem kan du när som helst kontakta styrelsen och begära utdrag med dina personuppgifter samt även begära att uppgifter raderas om de inte är nödvändiga för att föreningen ska kunna fullgöra sina åtaganden gentemot medlemmen.

Alla organisationer som hanterar personuppgifter måste ha något som kallas personuppgiftsansvarig. I vårat fall är det föreningens styrelse som har detta ansvar.

Även foton kan i vissa fall räknas som personuppgift. Foton vi tar på våra möten kan publiceras på vår hemsida och sociala kanaler. Du har rätt att begära att foto tas bort.

Har du frågor i ämnet så kan du skicka en fråga till styrelsen via kontaktformuläret: https://svensk-etiopiska.se/kontakt

 

 

Minnes & Högtidsgåvor

Stöd föreningens projekt #"Ett mål om dagen" med en minnes eller högtidsgåva.

Bilderna levereras på kraftigt papper i A4-format.
Klicka på bilden nedan för att se fler exempel eller göra en beställning

 

högtidsgåvaMHY Sida 1

Sök på sidan

Vi finns på Facebook!